Magazin
Hol kapható?
Feliratkozom!
Impresszum
Adatvédelmi szabályzat
Médiaajánlat

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park, Záhony utca 7. Telefonszám: (+36‑1) 50‑50‑800 Hírlevél

Copyright 2018, Marquard Media Magyarország Kiadó.

Fejlesztette a Marquard Digital Services

A leggyönyörűbb verseny a világon

Muzeális csodák ezer mérföldön át.

Az ezermérföldes hosszáról elnevezett Mille Migliát a világ leggyönyörűségesebb autóversenyeként tartják számon. Egy 1957-es Abarth 750 Zagato Double Bubble-t terelgetve vehettünk részt rajta a józan ész, a fizika és az olasz KRESZ határain táncolva.

Kőkemény verseny Olaszországon át

A Mille Migliát eredetileg 1927 és 1957 között rendezték meg, összesen 24 alkalommal. A közúti autóverseny leginkább a kor kiváltságosainak definíció szerinti kiváltsága volt, ahol olyan autómárkák grand tourer státusza került be örökre az autós történelembe, mint a Ferrari, az Alfa Romeo, a Maserati, a Mercedes-Benz és még sorolhatnánk. A modern, 1977 óta megrendezett Mille Miglia célja ezeket a versenyeket, és azok minden – hamarosan ismertetett – báját, őrültségét és versenyszellemét feleleveníteni és ápolni.

Persze azért ne az autóipar Robin Hoodjaként jelenjen meg előttünk a Mille Miglia, mert ez a verseny minden, csak nem egy guruló múzeum – még akkor sem, ha a több mint 450 autót számláló mezőnyben szó szerint muzeális értéknek számító autócsodák vesznek részt.

Több mint egy tucat 1920-as évekbeli Bugatti, több sirályszárnyas Mercedes 300SL Gullwing, mint amennyit meg lehet számolni, a világörökség részét képező Ferrarik és a tényleg csak a legnagyobb autóguruk által felismerhető vintage különlegességek sorakoznak. A darabonkénti érték több száz autónál meghaladja a forintban mérve százmilliós értéket.

A cikk folytatását a 2019. július 18-án megjelent Exclusive magazinban találja!

Érdekelnek a legújabb cikkeink, exkluzív tartalmaink?

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként olvashatod a jó élet titkait!