Magazin
Hol kapható?
Feliratkozom!
Impresszum
Adatvédelmi szabályzat
Médiaajánlat

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park, Záhony utca 7. Telefonszám: (+36‑1) 50‑50‑800 Hírlevél

Copyright 2018, Marquard Media Magyarország Kiadó.

Fejlesztette a Marquard Digital Services

Dubajozás másképp

Mondhatnánk, hogy Dubaj lerágott csont, de tapasztalatból tudom, hogy még mindig számtalan érdekességet rejt.

 Ilyen Dubaj az arany Lamborghinik és a beltéri sípályák mögött.

Kezdjük azzal, amit mindenki tud: Dubaj nagyon ambiciózus és csakis nagyban képes gondolkozni. Itt mindenben a legjobbak akarnak lenni, kompromisszumot pedig nem kötnek.

Ezek nem üres szavak, hanem tények: amit az Emirátusok és ezáltal Dubaj megálmodott, azt meg is valósítja. Fejlesztenek, építkeznek és olyan kezdeményezéseket eszközölnek, melyek még élhetőbbé teszik ezt az amúgy is nagyszerű helyet.

Elképzelés vs Valóság

Számtalan pejoratív megjegyzést hallottam már Dubajjal kapcsolatban. De vajon mennyire valósak ezek? Elképzelhető, hogy olyanok mondanak véleményt vagy ítélkeznek, akik még a környéken sem jártak, nemhogy az országban? Vagy esetleg minimális költőpénzzel kint töltöttek pár napot, és olyan szájízzel távoztak, hogy Dubajban aztán nincs semmi?

A kedvenc kritikám az volt, hogy itt nincs zöld, nincs erdő… Valóban: a sivatag egyik jellegzetessége, hogy nincs erdő meg fenyőliget, hanem az időjárás sajátosságainak megfelelően pálmafák vannak, illetve homok.

Az egyik népszerű téma ma Magyarországon a bevándorlók kérdése. Ahol a lakosság 90%-a külföldi (vagy ahogy „mi” hívjuk, migráns vagy bevándorló), nagyon nehéznek tűnhet ennek a kérdésnek a kezelése. Viszont hihetetlen módon Dubajban megoldották és nagyfokú a tolerancia, működik a békés egymás mellett élés.

De mégis hogyan lehetséges ez? Hogyhogy nincs agresszivitás, lenézés, kötekedés, gyűlölködés, bűnözés? Hogyan lehetséges a kölcsönös tisztelet és hogyan tudják életben tartani az „élni és élni hagyni” mottót? Hogyan kovácsol hasznot a sok külföldiből nemcsak saját maga számára, hanem az ott élő több mint 200 különböző nemzetiségnek?

A cikk folytatását a 2019. július 18-án megjelent Exclusive magazinban találja!

Érdekelnek a legújabb cikkeink, exkluzív tartalmaink?

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként olvashatod a jó élet titkait!