Magazin
Hol kapható?
Feliratkozom!
Impresszum
Adatvédelmi szabályzat
Médiaajánlat

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park, Záhony utca 7. Telefonszám: (+36‑1) 50‑50‑800 Hírlevél

Copyright 2018, Marquard Media Magyarország Kiadó.

Fejlesztette a Marquard Digital Services

Hogyan álljon fel egy kudarcból?

Az életben csak egy dolog állandó: a változás. Az ön feladata az, hogy ezekre fel legyen készülve.

A sikerhez vezető út anyagi csődökkel, leégett garázsokkal és hajszál híján összeomlott életekkel van kikövezve. De miből nyerjen erőt akkor, amikor a füstölgő romok mellett áll?

Egy csúfos kudarc után okkal érezheti úgy, hogy a vágyott siker sosem fog összejönni, mi több: az eddig elért részsikerek is semmissé lettek. Mivel idáig eljutni is sok idő és energia volt, nem beszélve a siker esetén beteljesülő elismerésről, teljesen normális, ha saját magát hibáztatja a kudarcért.

Önmaga kompetenciájának megkérdőjelezése bőven belefér, sőt szükség is van rá, az önsajnálat időszaka után azonban jöhet az analitikus/konstruktív szakasz. Mi lehetett az az ok, ami miatt kudarcot vallott? Hogyan lehetne azt kijavítani?

A kudarc ugyanis nem egy zsákutca, hanem a sikerhez vezető út kötelező velejárója. Ezért is érdemes feltennie magának a kérdést: mi a legrosszabb, ami történhet? Egy kínos fellépése után nem hívják meg többet? Újra kell építenie a prototípust? Úgy érzi, lejáratta a nevét szakmájában? Ha ezt tisztázta magában, a következő kérdésre kell választ találnia: tud-e mindezzel együtt élni?

A válasz – kisebb-nagyobb rávezetés után – az igen lesz. Ha pedig ezzel is megbarátkozott, felteheti magának a kérdést: mit profitált a kudarcából?

A cikk folytatását a 2019. július 18-án megjelent Exclusive magazinban találja!

Érdekelnek a legújabb cikkeink, exkluzív tartalmaink?

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként olvashatod a jó élet titkait!