Magazin
Hol kapható?
Feliratkozom!
Impresszum
Adatvédelmi szabályzat
Médiaajánlat

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park, Záhony utca 7. Telefonszám: (+36‑1) 50‑50‑800 Hírlevél

Copyright 2018, Marquard Media Magyarország Kiadó.

Fejlesztette a Marquard Digital Services

Maréknyi Marokkó

Készüljön fel: a legeurópaibb arab államban megelevenedik az Ezeregyéjszaka meséje.

Minden, ami egy ilyen helyen szuper lehet, Marokkóban koncentrálódik.

Ha luxusra vágyik, természetesen megkaphatja, ámde Marokkóban mégsem ez az izgalmas. Az illatok, az ízek, a fűszerek, a homokvihar, a bazárok mélye: megannyi benyomás, amely hosszan elkíséri majd hátralévő élete során. Úgy ismerhet meg egy gyökeresen más kultúrát, hogy közben végig biztonságban van, vendéglátói pedig az elképzelhető legnagyobb kedvességgel fogadják.

Marrákes

Jó három és fél óra, mire a gép landol a Menara Nemzetközi Repülőtéren. Már a levegőből jól látszik, miért is ez a neve a helynek: Marrákes ugyanis „vörös várost” jelent. És valóban: messziről feltűnik a vöröslő medina, az óváros, távolabb pedig az Atlasz hegység hósipkás hegyvonulatai. A repülőtér egészen közel fekszik az óvároshoz, húsz perc taxizás után már ki is tesz bennünket a sofőr.

És igaz, hogy a GPS szerint mintegy négyszáz méter a szállásunk, a Riad Bab 54, de ehhez át kell vágni a Dzsema el Fnán, amely nem más, mint egy megelevenedett Indiana Jones-féle forgatási helyszín. Őrületes tömeg a főtéren, már délután is. Roskadásig rakott gyümölcsöspultok, a szálló füstben kebabillat utazik, a kígyóbűvölők meg bűvölik a másfél méteres kobrákat, amiket előszeretettel mutogatnak is az ettől némileg frászt kapó európaiaknak.

A cikk folytatását a 2019. július 18-án megjelent Exclusive magazinban találja!

Érdekelnek a legújabb cikkeink, exkluzív tartalmaink?

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként olvashatod a jó élet titkait!