Magazin
Hol kapható?
Feliratkozom!
Impresszum
Adatvédelmi szabályzat
Médiaajánlat

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park, Záhony utca 7. Telefonszám: (+36‑1) 50‑50‑800 Hírlevél

Copyright 2018, Marquard Media Magyarország Kiadó.

Fejlesztette a Marquard Digital Services

Mindkét part legjava

Annyi jó hely nyílt a Balaton partján az elmúlt években, hogy egy szezon nem is elég az összes felfedezésére.

Badacsony

Hableány

Adott egy ikonikus, de lepusztulóban lévő épület egy szárnyakat kapó borvidék közepén, egy fejlődő borászat és egy mögötte lévő család, akik nagyot álmodnak. A Badacsony lábánál fekvő Hableánynak az 1883-as nyitás óta voltak dicsőséges és feledhető korszakai, egy biztos: itt, ezen a telken az 1800-as évek vége óta szálló és étterem üzemelt. Akkoriban még vízparti telek volt, a vasútvonal vágta el a víztől, a mostani épület 1964-ben épült.

Vendéglátó kombinát – ízlelgessük a szót, így hívták ugyanis az akkori tekintetben hatalmas helyet, amely 800 vendég kiszolgálására volt alkalmas. Igazi szocreál formákkal van dolgunk, amit azonban a felújítás után már lazán nevezhetünk letisztultnak. A sziluett maradt, de az új tulajdonos Laposa család sok-sok funkciót rakott bele. Borászati üzem, pezsgőüzem, borbár, hatalmas terasz, étterem, találkozópont lett, most júniusban vehették birtokba a helyiek és az idelátogatók.

A teraszon lehet borozgatni, a beltérben pedig van légkondi, ami 35 fokban kifejezetten jól tud esni a méltóságunknak. A pezsgőüzem és a feldolgozó látogatása egy vezetett sétán kifejezetten izgalmas program.

A cikk folytatását a 2019. július 18-án megjelent Exclusive magazinban találja!

Érdekelnek a legújabb cikkeink, exkluzív tartalmaink?

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként olvashatod a jó élet titkait!